zaterdag 8 mei 2021

Escharen, 8 mei

Vandaag hebben we een mooie wandeling gemaakt, met 12 mensen en maar liefst 5 hondjes, de honden van Erwin waren voor het eerst mee en konden het prima bijbenen!

We wandelden vanuit Escharen in het gebied rond de beek 'Graafsche Raam', door natuurgebied Langven en De Maurik en het gebied landgoed Tongelaar. Prachtige lange rietpluimen langs de beek en zeer mooie 'plaatjes'. In de nieuwe natuurgebieden zijn bijna spookachtige vennetjes waarvan je wel zou willen weten wat er zich 's nachts allemaal afspeelt. Het was heerlijk rustig, weinig andere recreanten. Mooie IJslanders gezien bij het Zwarte Wiel en een onverwacht nieuw exemplaar van een dikke dame, nu geheel zwart van huidskleur. Als het goed is zijn hier foto's van.. 

Op de landweggetjes terug naar het dorp Escharen waan je je in het boek  'Merijntje Gijzen'! Zeer uitgestrekte, strak geploegde akkers, erg mooi!

De wandeling viel bij allen zeer in de smaak en later in het jaar gaan we in dit gebied een 14 km lange wandeling lopen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...