zaterdag 6 november 2021

Leur en Hernen, 6 november 2021

Vanmiddag met 11 vrouw, 2 man en 5 hondjes gewandeld in de mooie omgeving van Hernen/Leur, ca. 7,5 km. Marian Knops vertelde onderweg e.e.a. over de huizen van de baron (en zijn broer), en we hielden een korte stop bij de Hernense Molen. Bij deze molen draaien de wieken tegen de klok in, en niemand weet hoe dit is gekomen. Ook speelde de molen een rol (net als het kasteel Hernen) in de tv-serie Floris, waarbij het gebruikelijk was om de 'slechteriken' aan de wieken vast te binden. Niet dat Rutger Hauer dit zelf heeft moeten ondergaan, daar waren stuntmannen voor, legde Marian uit. Ook een korte stop bij het Bakhuis Leur, waar Marian vrijwilligster is, zie ook: landvandeheerlijkheden@glk.nl.

Ook de Black Angus-koeien ontbraken niet in het totaalplaatje! In Leur luidden op de terugweg de klokken, daar was een bruiloft in stijl gaande. Dank Marian, voor het gidsen, mooie combinatie van een goed wandeltempo én toelichting onderweg.

Deze foto van Huis te Leur is genomen door Helma, thx:


Bakhuis Leur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...