zondag 26 december 2021

Tweede kerstdag 2021, Geopad DE-02, Frasselt

Het wandeljaar 2021 hebben we vandaag afgesloten met een rustige lange boswandeling van ca. 11,5 km, met beklimmingen en afdalingen, door het Reichswald, vanaf Frasselt richting Grafwegen. Helaas was er een aantal afzeggingen, maar met één man, zes vrouwen én twee hondjes was het toch heel gezellig, wel waren we allemaal wel een beetje moe achteraf. De modderplassen in het bos waren wat opgevroren, daar hadden we dan weer geluk mee. We startten met een mooi zonnetje aan een bijna helemaal blauwe hemel, en bij het laatste uitzichtpunt konden we een mooie, gelaagde lucht onderscheiden, waar mogelijk wat regen of sneeuw in zou zitten. Gonny had voor Glühwein gezorgd voor onderweg, lekker hoor!
Onderweg nog enkele wroetplekken gespot van de wilde zwijnen, aan de honden te zien roken ze ook van álles aan de bevroren bodem!

We arriveerden wat te vroeg bij het Gasthaus am Reichswald, toch konden we wel naar binnen, maar in de horeca in Duitsland blijkt 2G te gelden (had ik moeten weten), waardoor ikzelf niet mee kon doen met een drankje, en de andere drie kozen er ook voor om dan maar meteen naar huis te gaan. Wel jammer na zo'n koude tocht, maar al met al was het een fijne middag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...