zaterdag 29 januari 2022

Wandeling Westermeerwijk, zaterdag 29 januari 2022

Onder leiding van Froukje Zijlstra met 15 man/vrouw en 2 hondjes een prachtige route gelopen vanaf het Afrikamuseum, we staken de Meerwijkselaan over, waarna je in het gebied Westermeerwijk komt (ook wel: De Meerwijk of Hoogte 80). 

De Kuil is een grote afgraving waarvan de hellingen begroeid zijn met bomen en lagere gewassen zoals heide. Het bos rondom de Kuil, met name richting Meerwijkselaan, is veel rustiger. Indrukwekkend zijn de statige beukenlanen die al heel oud zijn. 

We liepen richting Heilig Landstichting en de Kwakkenberg, waar we ons konden vergapen aan de architectuur van zowel oudere als moderne villa's. We kwamen langs de Leemkuil en beklommen (waarschijnlijk) de Bakkersberg. Het is een prachtig stuwwalgebied, de achtertuin van Nijmegen! 

De nieuwe en aspirant-leden konden het tempo prima bijbenen, top! Dank Froukje voor het gidsen en deze wandeling houden we er zéker in!

Beukenlaan bij weiland Meerwijkselaan




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...