zaterdag 26 maart 2022

Donsbrüggen / Reichswald / Düffel, 26 maart 2022

Met 12 vrouwen, 4 mannen en 2 hondjes de stuwwallen van het Reichswald ter hoogte van Donsbrüggen en Kleve getrotseerd, met nog enkele extra handicaps .... Ik denk dat we allemaal wel ergens wat schrammen en blauwe plekken opgelopen hebben, niet omdat we onderweg ruzie gekregen zouden hebben, maar omdat de laatste stormen behoorlijke schade aangericht hebben in dit oude stuk bos. Waar Duitsers anders zo 'pünktlich' zijn, stonden er nergens waarschuwingsbordjes dat enkele bospaden niet of zeer moeilijk begaanbaar waren. We hebben dikke boomstammen getrotseerd, maar ook stukken ondoordringbaar kreupelhout, enkele kozen er hier voor om de zeer steile helling naar boven en beneden te klauteren/kruipen om de hindernis heen .... Chapeau voor iedereen! Maar, soms met een beetje hulp van elkaar, iedereen kwam er goed door. 

Ook kwamen we een bijzondere wandelgroep met alpaca's tegen, waar Lorenzo de rest van de wandeling helemaal overstuur van was.

Het laatste stuk in de Düffel, langs Schloss Gnadenthal, was eenvoudig en al leek de kerk van Donsbrüggen voor sommigen een fata morgana, we waren er toch eerder dan gedacht!

Nadien in Nütterden een heerlijk ijsje genuttigd, dat het wachten waard was!

Deze foto bij de Steinmänchen is gemaakt door Gonny, thx!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...