woensdag 24 maart 2021

Even de hondjes voorstellen

Lorenzo, reutje, geboren in 2015 in Bosnië, nu bijna zes jaar bij mij. Een behoorlijk pittig, superlief, waaks, knap, zelfstandig hondje ('heeler' = kuddedrijver), enorm trouw aan zijn bazinnetje! Hobby's: poezen jagen, waken, gaten graven bij rustbankjes, wielrenners en joggers in de hielen happen ;-) en heel dicht tegen z'n vrouwtje aanliggen. Altijd goed gehumeurd.. Is voor de duvel niet bang en daardoor soms niet de makkelijkste. Maar onmisbaar! Lorenzo is een 'reukjager'. Als hij niet aan de riem loopt, is hij al snel té zelfstandig. Met z'n korte pootjes maakt hij toch maar mooi al die kilometers!



Sofia, teefje, geboren 2018 in Bosnië, nu twee jaar bij mij. Een zeer sensibel hondje dat, door haar achtergrond, ook wat angstig is (en ze kan zich erg goed verstoppen). Ze heeft een terughoudend karakter, maar als ze je eenmaal kent geeft ze je voorgoed heel haar hart. 
Haar grootste hobby's: héél hard rennen en klimmen, vogels, eenden en eekhoorntjes opjagen en door het water springen. Als ze buiten losloopt (rent) houdt ze mij zelf goed in de gaten. 's Morgens begroet ze alle mensen en honden die ze kent in de buurt met groot enthousiasme. Sofia is een 'zichtjager'. Ze heeft over haar rug, hals en staart een aparte gekrulde, stug aanvoelende vacht, een beetje zoals een Wetterhoun dat ook heeft (een van mijn eerdere honden).
Door haar 'centenbakkie" heeft ze een erg grappig koppie. Ze is de 'grand dame' in ons huis. 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...