zondag 28 maart 2021

Gisteren, 27 maart, hebben we, met medewerking van Heinz Maahs (over de historie), een mooie en intensieve wandeling gemaakt in het gebied Wyler (DLD)/Duivelsberg (NL)/Zyfflich (DLD).
We waren met een groep van vier man, acht vrouw en twee hondjes. Natuurlijk liepen we met inachtneming van de coronaregels aan beide zijden van de grens. Onderweg een coffee to go bij het Pannekoekenrestaurant.
We hebben in figuurlijke zin het historisch pad gevolgd van de beruchte Balderik en zijn nog beruchtere eega Adela (9e eeuw n.Chr.), waarover Heinz ons onderweg meer vertelde. Het toeval wil dat deze 'Geschichte' weer meer in de actualiteit is gekomen door jonge onderzoekers. Op de beide mottes is de sfeer van dit verhaal nog goed voelbaar ....😈 Op de kleine motte genoten van het weidse uitzicht. Af en toe wat regen/hagel, maar de zon en wind maakten dit steeds snel weer goed! Nog even rondom het kerkje van Zyfflich geslenterd en daarna in stevige pas terug naar Wyler, waar we ook bij de kerk gestart waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...