zondag 13 juni 2021

Musschenberg-wandeling 13 juni 2021

Vandaag hebben we, met 11 vrouw/2 man en 2 hondjes, enkele uurtjes gewandeld in en rond het historische dorpje Beek, alwaar onze zeer deskundige gids Heinz geboren en getogen is. Hij vertelde o.m. over smokkelroutes, over de Grote en de Kleine Musschenberg, de Sterrenberg, de Vossenberg, de voormalige uitkijktoren, de Hanenberg, het Keteldal, het Kastanjedal, de voormalige grenspalen en natuurlijk hadden we aandacht voor het 'bekende' aanwijsbord: 'Laat vriendschap helen wat grenzen delen'. Overigens had onze gids weer een heel andere uitleg bedacht bij dit gezegde. Wat dan weer met smokkelen te maken had.. 

Halverwege was er in het koele bos, vlakbij de boomgaarden, tijd voor een korte pauze, waarin we met een Kranenburgs kruidenlikeurtje plus een lekker kaasje verblijd werden.

Al met al ca. 5 km geklommen en gedaald, en na afloop een lekker ijsje bij M'ijsjes (tussen Rijksstraatweg en Van Randwijckweg), tegenover het mooie pand 'Gem. Electriciteitswerken-Nijmegen', waar in vroeger tijden elektriciteit opgewekt werd voor de tram die Beek verbond met Berg en Dal en Nijmegen.

Kortom: een geslaagde dag, dank Heinz voor je inzet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...