zaterdag 19 juni 2021

Wandeling Kiekdor, 19 juni 2021

Vandaag met tien vrouw, twee man en vier hondjes vanaf Merlijn de Kiekdor-wandeling door natuurgebied 'De Bruuk' gelopen ('Botterpot'), via de Kouwesdiek erin, dan over de weg om het gebied heen en via de Ashorst het gebied weer in. Op drie dagen na twee jaar geleden liepen we deze route met gids, zie foto's hiervan eerder op mijn blog. Toen was de diversiteit aan wilde orchideeën iets groter, maar vandaag werden we ook genoeg verwend, zie foto's in volgend bericht. De vegetatie van blauwgrasland De Bruuk is heel bijzonder en prachtig. Op internet valt er genoeg over te googelen, ook over de dier- en plantensoorten die er bestaan. Bijvoorbeeld in het Groesbeeks Milieujournaal: https://www.wmg-groesbeek.nl/milieujournaal/. 

Zonder begeleiding door een gids zie je natuurlijk honderdduizend dingen niet, maar de sfeer is uniek.

Op de terugweg nógmaals verwend bij Theetuin Green Cottage, heerlijk in de schaduw. De appeltaart, worteltaart , monchou en arretjescake vielen goed in de smaak! Nadien zegen enkelen nog bij Boscafé Merlijn neer..

Uitzicht vanaf de Ashorst richting mijn 'oude' huisje, dank José!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...