zaterdag 3 juli 2021

Geopad DE-01 De Diepen/Reichswald

Vandaag met een klein clubje (we waren met zeven) en twee hondjes de Geopad DE-01-route gelopen in het Reichswald. Het is een mooie route, waarbij (alweer) de moeilijkheid w.b. klimmen in het begin zit. Later komen de rechtere, vlakkere paden in een ander deel van het bos, waarbij één pad wel héél erg weinig gebruikt lijkt te worden door recreanten (wel tractorsporen), maar hier begon het bos het pad al enigszins over te nemen. Door de vele regen van afgelopen week was het plaatselijk ook flink blubberig.

We kwamen o.m. langs het Goldenes Kalb (zwerfsteen, 380 miljoen jaar oud) en de Dicke Buche. Aan het einde van de wandeling het gebied waar in WOII vele loopgraven waren, zo pal op de grens. 

Het was heerlijk koel in het bos, soms even wat drukkend in de vochtigere gebieden waar de vele varens staan. Nagenoeg geen andere mensen tegengekomen, dus ruimte voor vogelgeluiden. Nadien even wat gebruikt op het terras van De Diepen. 

Deze foto is genomen met kerst 2020, toen we deze route voor het laatst liepen

Goldenes Kalb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...