zaterdag 24 juli 2021

Heerlijkheid Leur, 24 juli 2021

Met 11 vrouw, 1 man + en 2 hondjes (Donna en Job) is er vandaag, onder leiding van groepslid Marian Knops, gewandeld in de bossen en omgeving van de Heerlijkheid Leur. Ikzelf was afgelopen week flink door mijn rug gegaan en 'schitterde door afwezigheid', en zo kwam het eigenlijk heel goed uit! Dank Marian voor het gidsen en de samenwerking!

Verslagje van Marian: Het was mooie wandeltocht, voor de meesten was het gebied onbekend. Veel interesse voor de bezienswaardigheden van Landgoed Leur: woon-/werkboerderij De Hagert, vakantie-/c.q. boerderijen in Gelderse stijl, de Boswachterij met streekwinkel. Het Grote Huis te Leur, en verderop Klein Leur waar baron Otto Verschuer woont met zijn gezin, en particulier woonzorgcentrum De Meerenburg.
De molen van Hernen was open, en de groep kreeg uitleg van de molenaar (molen uit de TV-serie 'Floris', waar de boeven op de wieken werden gebonden). 
Aan het einde langs Bezoekerscentrum/Bakhuis Leur, elke zondag open 11.00 - 17.00 uur.
En daarna was het gezellig op het terras van De Leurse Hof, waar de verlate deelneemster Gonny al aan de lunch zat ..

Deze wandeling blijft dus op de wandelkalender staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...