zondag 3 oktober 2021

Mariënboomwandeling, zondag 3 oktober 2021

Onder leiding van Froukje Zijlstra hebben we, het grootste deel in de motregen, een mooie, soms pittige, wandeling van ca. 11 km gemaakt, vanaf de Groesbeekseweg in Nijmegen via de Heilig Landstichting naar het Afrika-museum, waar we na ca. 5 km met z'n elven plus hondjes prima terecht konden op het terras (met parasols). 

Hier iets vanaf de website over de Westermeerdijk:

'WESTERMEERWIJK
De Meerwijk, ook wel Hoogte 80 genoemd, is een bos dicht bij Nijmegen, gelegen tussen de Meerwijkselaan, de Heilig Land Stichting, de Nijmeegse wijk Kwakkenberg en Berg en Dal. Het bos is eigendom van de gemeente Nijmegen maar ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Berg en Dal'.

We zagen de Oude en de Nieuwe Kuil. Via de prachtige weggetjes in het But-gebied (langs Paardenpensionstal De Flierenberg / Zevenheuvelenweg en Camping De Groote Flierenberg) weer terug via de Postweg richting Nijmegen. Deze wandeling houden we er zeker in, volgende keer met beter weer! Maar ondanks de regen was de natuur erg mooi, veel tamme kastanjes onderweg en mooie beukenlanen. Veel dank Froukje!

Bijgevoegde foto is genomen door Bart Meerdink, thx!

Beukenlaantje (internet):



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...