zaterdag 26 februari 2022

Wandeling met gids, zaterdag 26/2, Wyler/Duivelsberg/Zyfflich

 Alweer enorm geboft met het weer vandaag, heerlijk om te wandelen en te genieten van de uitzichten o.a. door de akkers bij de Vogelsang, en natuurlijk de panorama's bij de mottes, vooral het vergezicht bij de tweede, kleine motte. Onderweg heeft Heinz ons wederom interessante wetenswaardigheden verteld, over de historie van het Pannenkoekenrestaurant, de moeizame indeling Nederland/Duitsland na WOII in dit gebied, en over Adela en Balderik, met de vraag of de burcht (Mergelpe) op de motte(s) al dan niet ooit bewoond geweest is. En of Adela echt zo'n immens slecht karakter had, of dat het meer zusterhaat betrof... Op de kleine motte werden we door onze gids getrakteerd op een Schnapps, dank! 

De toestand van de paden van de N70 omlaag was miserabel, erg glad en nat (en druk). Via Wylerbergmeer en Zyfflich (heerlijk rustig daar, na de drukte op de Duivelsberg) weer naar Wyler gelopen, waar de meeste wandelaars nog even afzakten in het typisch Duitse Café Rütten, waarvan ik een leuke foto toegestuurd kreeg met een toost op mij, thx!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...