zaterdag 14 mei 2022

Circul van Ooij/Groenlanden/Bisonbaai, zaterdag 14 mei 2022

Dat was weer een fijne middag buiten, in het rivierenlandschap van de Ooijpolder, langs water, tussen heggen, langs wilgen en tussen de velden (met véle boterbloemen), met prachtige uitzichten op het kerkje van Persingen en de stuwwal bij Beek-Ubbergen. We waren met z'n twaalven: vijf mannen/ zeven vrouwen en twee hondjes. Sofia gaf een voorstelling van: hoe een haas een hond probeert te vangen, om daarna de rollen om te keren. Ze werd een stipje aan de horizon en heeft een paar extra km's gerend in een adembenemend tempo! Gelukkig vond ze mij (inmiddels vergezeld door vele gezellige koeien, die dit wel een leuke afleiding vonden) weer terug.

Foto: Paul Hartman

Foto: Gonny Wolters

Het was warm, gelukkig wel veel water in de omgeving, waardoor de hondjes regelmatig even konden plonzen. Cees koos (deels) voor het verharde deel van de route, steeds vergezeld door een andere wandelaar van onze groep. Bij Oortjeshekken lang gepauzeerd, maar persoonlijk was ik niet erg blij met de service en sfeer, nogal verschillend van hoe ik het van oorsprong ken. Jammer!

Daarna de laatste 2 km's terug naar Ooij, ook weer voornamelijk door weiland. 

We hadden een goed en regelmatig tempo, en het was een fijne dag, dank allen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...