zondag 18 september 2022

Proefwandeling: Trage Tocht Milsbeek, zaterdag 17 september 2022

Samen met Joke en Bart gistermiddag gestart vanaf De Diepen. Deze mooie route van bijna 14 km gaat door het Reichswald (klimmen), daarna via de Jansberg naar de Mookerplas (Groote Siep) richting Middelaar, vervolgens langs de Tielebeek (een fijn lang stuk) en door landgoed Bloemendal de Bulten (met het oude kleine poldermolentje (zie foto) en de Limousin-runderen). Deze laatste omgeving was voor mij onbekend, maar erg mooi!

Terug langs Milsbeek, door de Diepen en met een laatste stukje Jansberg was de ronde voltooid. Het is een heel afwisselende wandeling met bossen, heuvels, weilanden, natuurgebied, beken en recreatieplas. Onderweg een korte hoosbui, maar toevallig konden we toen schuilen bij de gebouwtjes langs de Mookerplas, waar ook een keramiekmarkt was. Al snel kwam de zon weer tevoorschijn en konden we de route vervolgen.

Eén stukje van de wandeling hebben we eruit gehaald (Gebrande Kamp, een klein, nat natuurgebiedje waar gegraasd wordt door runderen en waar het pad te lastig begaanbaar was. Daardoor is de route nu ca. 13,5 km. Ca. 3 uur gelopen (pauzes eraf).

Het was een gezellige dag, afgesloten bij de horeca van De Diepen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...