zondag 11 september 2022

Trage Tocht Kranenburg, zondag 11 september 2022

Allereerst bleek het een goede beslissing om de wandeling een dag vooruit te schuiven, gezien de vele regen gisteren en het prachtige wandelweer vandaag!

Met z'n achten de mooie en gevarieerde tocht van 14 km gelopen vanaf het draisinestation Kranenburg, door Kranenburg (deels kunstroute en oude vestingwal), de Kranenburger Bruch (Naturschutzgebiet), via landweggetjes naar en door Frasselt en daarna door het altijd mooie en stille Reichswald. 

Het laatste deel van de wandeling was 'op proef', omdat de wandeling onlangs door de maker ervan gewijzigd is, want ondoordringbaar pad. Nu was het héél even zoeken, maar we hebben hooguit 500 meter 'teveel' gelopen. In ieder geval was het heerlijk stil in het bos, en de regen van afgelopen dagen had het bos goed gedaan, gelukkig waren er weer zwijnewroetsporen te vinden, in tegenstelling tot vorige week, toen we de route voorliepen en alles kurkedroog was, arme dieren.

Een proefje gedaan onderweg: 10 minuten in stilte gelopen (uitgezonderd korte opmerkingen over de natuur of route), wat mij en de meeste lopers uitstekend beviel. De ervaring was dat je absoluut meer meekrijgt van de natuur om je heen, en de geluiden. Voor mij de broodnodige benzine voor mijn loopmotortje.. Een verdere/andere ervaring kan zijn dat je meer in jezelf keert, uit je hoofd, en dat de dingen van alledag even verdwijnen om plaats te maken voor rust en aarding.

Dit is tevens mijn plan voor de toekomst: tijdens een langere wandeling in de natuur plannen we een poos stilte in..... (denk aan 20 minuten tot1/2 uur) in de tweede helft.

Nadien gezellig gezeten bij het Caféhaus met een lekker biertje c.q. ijs c.q. koffie.

Gemiddeld tempo rond 4,3 km/uur.

De foto is genomen door Jeanette, thx!

Pferdeweiden, prachtige vergezichten nu de maïs van de akkers is


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...