zaterdag 17 december 2022

Wandeling Nederrijk, zaterdag 17 december 2022

Vandaag een korte en alternatieve wandeling gelopen, vanaf het Afrikamuseum, over de Flierenberg, door het Nederrijkbos en via golfbaan en Butbos weer terug bij het startpunt, ca. 7 km. Wegens de winterse omstandigheden was het niet handig om de oorspronkelijke wandeling in Donsbrüggen te starten (i.v.m. de Duitse regelgeving wat betreft winterbanden).

Op sommige plekken was het best wat glibberen door bevroren bandensporen (zeker met een hond als Lorenzo die áltijd haast heeft). Maar verder was het een héérlijke winterwandeling in een sprookjesachtige omgeving, met schaapjes op de besneeuwde weides en hellingen, en mooie panorama's.

Een kort maar krachtig vijandig intermezzo tussen twee van de meelopende hondjes. Gelukkig twee zeer sportieve bazen en geen verdere fysieke schade bij het 'onderliggende' hondje. 

Klein stukje in stilte gelopen, verkwikkend.

Helaas bleek na de wandeling de Kleine Kale Bas gesloten te zijn, dus er was helaas geen afterwalk.

Twee wandelaars, die beiden langere tijd niet meegelopen hadden, hebben besloten de groep te verlaten, gezien het vereiste tempo van 4,5-5 km/uur. Het wandeltempo vandaag was nog niet eens 4,3 km/uur, dus lager dan normaal. 

Ik blijf benadrukken dat een tempo van minimaal 4,5 km/uur (maximaal 5) een vereiste is voor deelname aan deze leuke groep!

De foto is genomen door Bart, thx!

Monique, Lorenzo en ik (Sofia was hier bij de fotograaf)


Dank voor deze foto's Jolanda!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...