zaterdag 26 augustus 2023

Zaterdag 26 augustus, Trage Tocht Ewijk

Vandaag met z'n elven (later twaalf) en drie (!) hondjes gestart vanaf Slot Doddendael in Ewijk. Het 'betere' struinwerk aan het begin van de wandeling hebben we (lerend van de vorige keer) laten liggen en we zijn over de dijk na ca. 700 meter bij de parkeerplaats de route opgegaan. De schaapjes leken erg enthousiast ons te zien .. Snel kwamen we aan de Waaldijk terecht, met de strandjes en de mooie hoge en brede wilgen. Lorenzo heeft even lekker kunnen zwemmen en Marnie genoot van het rennen op het strand, omhoog en omlaag. 

We kwamen een groepje professioneel uitziende hengelaars tegen, die hun pas gevangen visje vers geroosterd leken te verorberen..

We liepen langs de aanlegsteiger van de pontveer naar Slijk-Ewijk. Daarna kwam nog een stuk Waaldijk met uitzicht op de Moespotse Waai, een oude dijkdoorbraak. Een stuk gestruind onderlangs de dijk en via het langgerekte bos Roodslag weer teruggelopen naar Doddendael. Heerlijk stil daar, langs het hoge riet en het maïsveld daarachter.

Het laatste ommetje bij het slot hebben we laten zitten (net als de vorige keer trouwens). Al met al ruim 10 km met struinen en wat klimmen en dalen. Dank Bart voor het gidsen (mijn papieren route bleek in de auto te liggen). 

Tegen alle verwachting in was het perfect wandelweer, zelfs wat warm af en toe! Geen drupje regen gehad, wel een lekker fris windje af en toe.

Helaas geen mogelijkheid om iets te drinken achteraf, hadden we best zin in gehad!

Onderstaande foto's heeft Bart genomen, thx!


Zicht op de Waal
Pauzeplek (Bob, Martijn en ik)

En onderstaande foto's zijn gemaakt door Jolanda, thx!




Roodslag


Waalstrand
Met Cees op de voorgrond en Rob op de rug gezien

Wilgen in de uiterwaarden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...