zondag 3 september 2023

Zondag 3 september 2023, proefwandeling Groespeel-tocht, Mill

Samen met Bart en Lianne vandaag de mooie Groespeeltocht vanaf Mill gelopen, 15 km. 

Het leek af en toe een omgekeerde variatie van de Groene Wissel Mill, maar toch ook weer met heel andere plekjes! Het was perfect nazomer-wandelweer. 

Lorenzo kon lekker zwemmen in de plas (en Marnie de pootjes koelen). In de naaldbossen met het vele mos een sprookjesachtige sfeer. En warempel hebben Lorenzo en ik een ree gespot!

We kwamen over het bekende uitzichtpunt op de Molenheide, maar daarna werd de wandeling weer heel anders.

Het Groespeel-gebied was nieuw voor Bart en mij (en natuurlijk Lianne), maar érg mooi. Je loopt daar langs het beekje de Grote Beek, die kan overstromen, dus wat moerassig gebied. Ook was er een echt struinpad langs weilanden, waar we op onze hoede moesten zijn voor brandnetels en dat ook als het natter is, niet heel fijn zal zijn. Dus een perfecte wandeling voor voorjaar of nazomer, niet voor de natte winterdagen.

Dank Bart en Lianne voor het mee gidsen en de gezellige dag! Ons tempo was prima: ca. 4,7 km/uur. Nadien nog wat gedronken/ijsje gegeten op een van de terrassen bij de kerk.

Deze foto op de Molenheide heeft Bart gemaakt, thx:


En onderstaande foto's heeft Lianne onderweg genomen, thx:






Molenheide


Groespeel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...