zaterdag 7 augustus 2021

Ommetje Bos en Kuil, zaterdag 7 augustus 2021

Vandaag met 12 vrouw/3 man en 2 hondjes het mooie Ommetje Bos en Kuil gelopen, 13 km, met een extra lusje onderlangs het Maas-Waalkanaal, met een kleine afkorting in het Lierdal ('Kuil' = voormalige zandafgraving). Het dalen en klimmen hebben we overgeslagen en we zijn - volgens de officiële beschrijving - bovenlangs gelopen. Maar, daar was het bankje met het uitzicht naar het prachtige dal met de rustig grazende koeien, behorend tot het Landgoed de Lage Lier. Een enkeling wilde het dal toch nog even ingaan, zie foto's José. Over het hier ontstane woonproject en de plannen voor herstel en uitbreiding van de natuur kun je lezen op: landgoeddelagelier.nl.

Even een stop bij het zweefvliegveld, waar net wat activiteiten plaatsvonden. Daarna via bospaden terug naar de bebouwde kom van Malden. Het drankje op het terras van De 10 op het Kerkplein smaakte prima, ook de ijskoffie zag er heerlijk uit! De prijzen waren er dan ook wel naar..

Al met al een geslaagde wandeling, voor sommigen voor het eerst boven de 10 km, maar door allemaal goed volbracht!

Deze foto's zijn van de proefwandeling




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...