maandag 18 april 2022

2e Paasdag, Groesbeekse Bekenroute

Vandaag liepen we de Bekenroute van 14 km in de wijde omgeving van Groesbeek. Deze wandeling start bij de oorsprong van de Groesbeek (Hervormde kerk) en volgt deze en andere beekjes, o.a. langs de Leigraaf en door de Bruuk (De Horst) en als laatste langs de bosvijver in het Groesbeekse bos, dat weer uitkomt in het dorp langs de oude spoorlijn. De modder langs de beken is nu goed opgedroogd, al loopt ook dat niet altijd even super (opgedroogde bandensporen van landbouwvoertuigen). Het was boven de 20 graden en vooral ik had daar last van (toch wat dunner aan moeten kleden). De hondjes konden af en toe door de beekjes banjeren.

We waren met 3 mannen en 6 vrouwen, en twee honden. Ca. 3 uur gelopen, korte pauzes, tempo bijna 4,5 km/uur. Daarna met het merendeel van de lopers nog wat genuttigd op het Dorpsplein bij Eigenweijs, want bij de ijsjes was het veels te druk! Maar dat is niet raar, gezien het mooie weer en de leuke speeltuin ervoor.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...