zaterdag 30 april 2022

Ommetje De Vilt / Oeffeltse maasheggen, zaterdag 30 april 2022

Vandaag met prima wandelweer in de mooie natuur rondom Beugen gelopen. We waren met 5 mannen en 10 vrouwen. Met één korte pauze en één wat langere hadden we een goed wandeltempo van ca. 4,5 km/uur. De bodem door de natuurgebieden was kurkdroog, een stuk prettiger dan de vorige keer.. Vele paardjes gespot onderweg. De vraag kwam waarom de paardenmeiden de mest van de paarden uit de wei halen? Het antwoord: omdat er anders op kleinere weilanden op een gegeven moment teveel 'hopen' ontstaan (dus geen gras op die plekken, maar vooral zuring e.d.) en tevens om onderlinge wormbesmetting te voorkomen (al worden paarden natuurlijk regelmatig ontwormd). Over de dijk gelopen (met op afstand de Maas) en daarna over het grindpad richting Beugen, langs de vele weilanden die verdeeld zijn door de maasheggen. Grappig dat al deze weilanden een prachtige metalen poort hebben met een eigen naam erop.

Na de wandeling werden we op het terras van het Posthuis door Gonny op bitterballen getrakteerd, thx! Prima plek om te zitten, al werd het door de bewolking toch snel wat fris.

Foto genomen door Gonny:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...