zondag 3 april 2022

Foxhill-wandeling: Wyler / De Horst / Groenendaal, zondag 3 april 2022

Gelukkig was alle aprilsneeuw vandaag verdwenen (al lag er nog wel wat bij het kerkje) en hebben we, startend met een mooi zonnetje, met 10 vrouwen, 3 mannen en 2 hondjes gelopen in het prachtige Eifelachtige gebied tussen Wyler en kerkdorpje De Horst. Na ruim een halfuur lopen gepauzeerd bij de IJsboerderij waar deze wandeling naar vernoemd is. Hier konden we lekker binnen zitten en genoten we van koffie en sommigen van het ijs, dat gemaakt is van de melk van de eigen koeien. Het bleef lekker droog onderweg, wel een koud windje. Onderweg, bij het Driesteenepad, kwamen we iemand van natuurbeheer tegen die ons graag vertelde over de Market Garden-geschiedenis van het gebied, dat in de akkers soms nog touwen van parachutisten gevonden worden .. (?) Ook vertelde hij over de natuurstroken die nu langs deze weilanden (bij de Groenlanden) aangelegd zijn voor de patrijzen. Er wordt geen kunstmest gebruikt door de boeren en hierdoor kunnen de stroken zich blijven ontwikkelen.

Tweemaal passeerden we Jachtstal 7 Hills, tweede jachtstal in dit gebied is Midland Hunt aan de Meerwijkselaan, waar vandaag ook veel activiteit was (ws. een demonstratie).

Voor wie nog nooit een jacht van dichtbij heeft gezien, hierbij een plaatje van een slipjacht van 7 Hills:




2 opmerkingen:

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...