zondag 21 augustus 2022

Wandeling Mookerheide, o.l.v. Marian Janssen, zondag 21 augustus 2022

Vandaag met z'n twaalven plus twee hondjes relaxed en fijn gewandeld o.l.v. Marian, vanaf het Nederlands Wijncentrum over het lange zandpad langs de aspergevelden van KleinAmerika, met uitleg over de glider die daar staat. Daarna via de lanen naar de Mookerheide, die volop in bloei staat, prachtig! Mooie vergezichten, de toren van Cuijk goed te zien. Enkele lome Schotse Hooglanders lagen lekker te dutten op een stuk van het pad, maar dat leverde geen enkel probleem op. Wel wat last van doorracende mountbainbikers met een grote mond, bizar dat een paar van de lanen ook behoren tot het mountainbikegebied. Op de hei was het best warm en de trage klim aan het einde was wel een kuitenbijtertje. We kregen de geschiedenis van Kiste Trui piekfijn uitgelegd door Marian. Daarna lekker verkoeling in het bos. Via het nevenpad (naast het zandpad van het begin) door het bos teruggelopen naar de Colonjes, nog even de bosvijver aangedaan, die onlangs geheel schoongemaakt en opnieuw gevuld is. 

Bij de Wijnboerderij konden we, ondanks de drukte, binnen lekker koel zitten. Dank Marian voor de wandeling! Afstand: ruim 10 km.

Deze foto's kreeg ik van Bart, thx:

Mookerheide
Uitzichtpunt over de aspergevelden naar Klein Amerika

Met wijnranken..

En deze foto's komen van Helga, thx!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...