zondag 7 augustus 2022

Gassel NB, Raamdal, de kleine tocht, zondag 7 augustus 2022

Vandaag met z'n zevenen en twee hondjes de route van ruim 13 km gelopen vanaf Gassel, door Gasselse bos, Broekse Wielen (lekker plonzen voor de hondjes), natuurgebied Maurik en de Langven en langs de Graafsche Raam, richting Escharen, daarna weer door Gasselse bos en de molen naar Gassel. Een prima tempo van bijna 5 km/uur.

Het was best warm, dus de verkoeling in de bossen en langs sommige grindpaden was welkom. De poelen rond de bomen in de Maurik waren kurkdroog! Je moest echt weten dat daar normaal gesproken water staat.

Zelf ben ik tweemaal gestrekt naar voren geduikeld, eerst door een kuil in het pad en daarna door een uitstekende grote kiezel. Behalve wat schaafwondjes op de polsen en een wat dikke en blauwe rechterknie geen erge blessures... Gelukkig ooit valtraining gevolgd in mijn vorige (ruiter)leven...

Het is een mooie wandeling door een stil maar niet saai gebied, waar meer recreanten vandaag van genoten, op de fiets, en een paar ruiters te paard. Onderweg ook de wilde koeien en paardjes in het natuurgebied, zeer vriendelijke wezens.

Met zo'n klein clubje is het af en toe ook echt een soort stiltewandeling, wat op z'n tijd de mens ook best goed doet, opgaan in de stille maar altijd levende natuur.

Bij het eindpunt was alleen de shoarmatent naast de kerk geopend, maar toch lekker nog gerelaxt op het terras met ijsjes, bier en frisdrank. 

Even pauze bij de kapel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...