zaterdag 19 november 2022

Ommetje De Kuilen, zaterdag 19 november 2022

Rond de plassen van De Kuilen en langs het Peelkanaal is het in ieder jaargetijde érg mooi! Vandaag met 5 man, 8 vrouwen en 3 hondjes deze wandeling van 13 km gelopen. Het was best fris door de oostenwind, waar we ook een poosje tegenin liepen. In de bossen (Vilheide) daarentegen was het dan wel weer even lekker. Rond De Kuilen zagen we prachtige runderen die veel zin hadden om (gelukkig met elkaar, niet met ons) te spelen. Ze zagen er prachtig uit! 

Een lang stuk langs het Peelkanaal (andere naam: Defensiekanaal) gelopen met de vele kazematten. Dit kanaal is inmiddels Rijksmonument. De eenden aldaar waren best actief aan het spelen/ruzieën? vandaag.

Bij het stuk rond de plas 15 minuten in stilte gelopen. Nou ja, in stilte .. de honden kregen de koeien in de gaten achter de wal, dus werd het even wat onrustig, maar wel leuk. Achteraf lekker opgewarmd bij 't Centrum, Marian: bedankt voor de bitterballen!

De interesse in de stiltewandelingen in 2023 blijkt best groot te zijn, even zien hoe ik e.e.a. in ga vullen. Ideeën zijn welkom!

Deze mooie foto heeft Jolanda Roks genomen:

Runderen rond De Kuilen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...