zondag 27 november 2022

Zondag 27 november, Geopad DE02 met uitbreiding (Freudenberg)

Vandaag met 13 man/vrouw en 2 hondjes met toepasselijk herfstweer in het Reichswald gewandeld vanaf de kerk in Frasselt, en na afloop im 'Gasthaus am Reichswald' nog wat genuttigd. Ook Sofia en Lorenzo werden daar prima verzorgd! Verder was het er wat druk i.v.m. een feestje, maar ach..

We hadden drie heuvels in het programma, maar okay, de vierde is vals plat, maar zeker een kuitenbijtertje. Twee uitzichtpunten, het was wel nevelig, maar toch kun je heel ver weg kijken! Door de (mot)regen hebben we wat korter gepauzeerd, begrijpelijk voor de nieuwkomer dat het daardoor wel wat zwaarder werd. 

De kleuren in het bos waren vandaag echt fantastisch! Geel, bruin, oranje, rood, witte berkenstammen, naaldbomen, jeneverbesstruiken, en natuurlijk de vele bruine varens. Ook veel zwijnewroetsporen gespot. De honden roken ook van álles!

Het tempo was vandaag rond de 4,8 km/uur. Heel netjes dus met de heuvels en de korte pauzes.

We kwamen verrassend genoeg, nog een wandelgroep met enkel dames tegen onderweg, maar nadat ik mijn eigen route had gekozen richting Freudenberg, hebben we ze niet meer achter ons gezien. Hopelijk zijn zij ook inmiddels veilig thuis...

Het was echt míjn wandeling vandaag in mijn favoriete bos, vooral in dit jaargetijde.  Op 17 december én tweede kerstdag lopen we ook weer in het Reichswald, maar dan vanuit respectievelijk Donsbrüggen en Kranenburg.




En deze foto van dit gedichtje (Brandenberg) heeft Bart onderweg genomen, thx!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...