zaterdag 5 november 2022

Groesbeekse Bekentocht, zaterdag 5 november 2022

Met z'n dertienen en twee hondjes vandaag de mooie Bekentocht gelopen, die start bij de karakteristieke Hervormde kerk in centrum Groesbeek, waar ook het beekje de Groesbeek, ontspringt. Het is een wandeling van 14 km, waar zoveel mogelijk de watertjes van Groesbeek gevolgd worden, o.m. langs de Leigraaf (struinen) en door natuurgebied De Bruuk. Qua bodemgesteldheid was het goed te doen, later in het jaar zal het een stuk natter zijn. Ca. 15 minuten in stilte gelopen (in De Bruuk), waarna (bijna) iedereen weer 'opgeladen' leek. Het laatste stuk van de wandeling gaat door het Groesbeekse bos, waar de twee drukke wegen overgestoken dienen te worden. Door de enorme hoeveelheid bladeren was het pad in het laatste stuk niet eens meer te zien, maar door het beukenlaantje en langs het oude spoor kom je altijd weer terecht bij het centrum. Hier klonk klokslag 15 uur het carillon en waren wij terug.

Het zonnetje liet het afweten, en de wind was best fris, maar toch was het prima wandelweer en de lucht was erg mooi, dank Bart voor de foto!

Helaas heeft De Horst ook 'klootschieten' op het programma gezet, juist in dit jaargetijde waar iedere knal toch al enorm binnenkomt bij mijn hond Sofia. Maar, het ging allemaal goed en men was tevreden over een mooie en lange wandeling. Vlot gelopen, bijna 14 km in 3 uur tijd, met een paar korte pauzes. Dank allen!

De Leigraaf (in een ander seizoen)


Prachtige lucht en van alles te zien langs de Groesbeek..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...