zaterdag 11 februari 2023

Zaterdag 11 februari 2023: Zeeland: door het Oventje, de kleine tocht

Vandaag met 13 deelnemers en 2 hondjes gelopen vanaf de kerk in het dorpje Zeeland. Het was prachtig wandelweer, met in eerste instantie best een fris windje, maar in de bossen werd dat beter. En warempel, aan het einde kwam er nog een voorzichtig zonnetje voorbij! 

Het is een leuke route, met de combinatie bos/begrazingsgebied (natuurgebied De Maashorst) en platteland. Onderweg is er een watertappunt, wat ook best handig is. We hebben in een vlot tempo gelopen, en waren rond 14.20 uur terug bij het startpunt, waar we binnen nog wat konden drinken in de nabije horeca. Het is een vrijwel vlakke route met een enkel hobbeltje. Leuke paardjes gespot en wat mini-shetjes. Opvallend in dit gebied is de ijzerrijke bodem, waardoor ook de watertjes een roestbruine kleur hebben. Daarnaast in buurtschap Het Oventje de hooimijten, die speciaal hier geplaatst zijn ter verfraaiing en om de sfeer te benadrukken. 

We kwamen langs twee molens: De Dageraad in Zeeland en de Sint Victor in Het Oventje.

Lorenzo was aanvankelijk wat gespannen nu hij zijn zwarte vriendinnetje moest missen. Maar onderweg heeft hij volop genoten (en aan de lijn getrokken). Bovendien was er nog een ander (kleiner) hondje (Borre) van een aspirant-deelneemster. 

Zelf heb ik Sofietje erg gemist onderweg, gewend om toch steeds te kijken of ze ergens los kon lopen en waar ze dan was. Maar, het is niet anders. Dank voor het meeleven dat velen van jullie hebben laten merken.

Deze foto komt van Bart Meerdink:


En deze foto's heeft Marian Janssen onderweg gemaakt, dank!



En deze foto's komen van de site:


Molen St. Victor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...