zaterdag 18 november 2023

Zaterdag 18 november: proefwandeling Overasseltse Vennentocht

Vandaag met z'n vieren, Bart, Lianne, Helga en ik plus mijn hondje Marnie, gestart bij de kerk(en) in Heumen voor deze proefwandeling van 17 km. (zie de site: klik print en wandel).

In de RK kerk zijn nu appartementen gevestigd, en de Prot. kerk staat recht er tegenover.

Door een klein misverstand met het lezen van de route en de app van Bart die dwarslag, liepen we eerst abusievelijk over de dijk richting Overasselt. Op zich héél mooi (en fris), maar wel de verkeerde kant op.

Daarna richting Heumens bos en Hatertse en Overasseltse vennen, waar we vele leuke bospaden gelopen hebben, echter: wel bekend van de gele en rode route aldaar. Maar toch heerlijk om met elkaar buiten te zijn.

In eerste instantie motregende het wat, met gelukkig wel droge stukken tussendoor. Na het rondje rode route met de kapel weer overgestoken naar het gedeelte met de meeste vennen: de gele route, en vandaaruit langs weilanden richting viaduct over de snelweg, plus tunneltje naar de sluis. 

Dit deel was niet heel fijn om te lopen, Marnie vond het doodeng over de snelweg en het begon ook nog eens flink te waaien en regenen en dat hield niet meer op. 

Langs fietspad Maas-Waalkanaal laatste stuk terug naar Heumen, laatste stukje afgekort omdat we geen droge draad meer aan het lijf hadden. 

We waren absoluut héél stoer en sportief, maar deze wandeling gaan we niet herhalen, omdat ik vind dat de meerwaarde ten opzichte van de Trage Tocht (14 km) nihil is, en het lopen langs een vrij drukke autoweg is niet fijn, ook als het niet regent. Het laatste stuk langs het kanaal is ook vrij saai, en als het beter weer is kan het daar best druk zijn met fietsers.

Langs de vennen was het uitzonderlijk rustig, slechts een enkele wandelaar tegengekomen.

Uiteindelijk 17,7 km gelopen, chapeau voor allen! 

Dank Helga, Lianne en Bart voor het meegidsen, en dank Lianne voor deze foto's:


Bart






St. Walrick-ruïne
Sluis bij Heumen, van internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...