zondag 3 december 2023

Zondag 3 december 2023: Trage Tocht Mook

Vanochtend was het nog onder de 0 graden toen we met z'n twaalven plus één hondje startten vanaf station Molenhoek/Mook, voor een fijne wandeling van 14 km door de Groesbeekse bossen en langs/over de Mookerheide. En één nieuwe deelneemster, die het tempo ook prima bij kon benen. 

Onderweg was het duidelijk dat de jaarlijkse houtkap in het Groesbeekse bos recent had plaatsgevonden: eikenhout en naaldhout lagen te wachten op hun volgende bestemming. Gelukkig zijn er ook weer voldoende boompjes geplant die weer mogen gaan groeien!

We liepen over de Mookerheide, daarna door de Groesbeekse bossen, terug lángs de Mookerheide en over de Heumense Schans, altijd weer een uitdaging..

En natuurlijk op de Hooge  Hoenderberg langs het grotje, waar Cees nu wél heel mooi op de foto (genomen door Bart) staat:


Cees

In het Groesbeekse bos liepen we over Hoenderberg, Muntberg en Wolfsberg.

Bruggetje over het spoor bij de Hooge Hoenderberg (foto: Bart)

Het was perfect 'winters' wandelweer: droge lucht, niet al te koud en grotendeels een zonnetje erbij. We hebben 3 uur gelopen over de 14 km, met klimmen en dalen erbij is dat best netjes! Altijd verrassend hoe je voor je gevoel zó uit de natuur weer uitkomt bij het station.

Helaas is daar geen horeca en iedereen ging zijn eigen weg na de wandeling. Dank allen voor de goede sfeer en de sportieve prestatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...