maandag 20 mei 2024

Tweede Pinksterdag 2024: Bekenroute Groesbeek

Vandaag gewandeld met drie mannen, vijf vrouwen en twee hondjes, startend vanaf de Protestantse kerk middenin Groesbeek, waar ook de bron van 'de Groesbeek' zich bevindt.

Het was prachtig wandelweer, soms zelfs warm (langs de Leigraaf), maar in natuurgebied De Bruuk was wel genoeg schaduw! Hier hebben we ook de eerste (paarse) wilde orchideeën bewonderd, best veel in getale, ook dicht bij het wandelpad. We waren daar niet de enigen die kwamen genieten! Een stukje hebben we in stilte gelopen, om goed de natuur en de geluiden op te kunnen nemen.

Een deel van de wandeling was het wat laveren langs blubberige plekken, maar overall viel het mij mee. Op de camping langs de Groesbeek was het behoorlijk en gezellig Pinksterdruk! Het ooievaarsnest was al weer druk bezet, net als ieder jaar.

Foto: Lianne

We liepen bijna 14 km in een goed tempo van ca. 4,7 km/uur, wat met de struinstukken  erbij, prima is. Ook de nieuwe deelneemster kon het heel goed bijbenen en had het naar haar zin, dus de groep telt weer een lid erbij.

Het laatste deel van de wandeling gaat door het Groesbeekse bos, de twee asfaltwegen overstekend en dan langs het spoor terug richting de kerk. 

Nadien op het pleintje hebben we met z'n allen nog wat gedronken (helaas voor Rob was de appeltaart op..). Er was een klein opstootje met politie, maar daar hadden wíj écht niks mee te maken ;)

Laatste stuk, in het Groesbeekse bos (4 foto's: Lianne)

Uitzicht naar het Reichswald vanaf de Leigraaf

Mijn 'oude' huisje, het staat er nog steeds!

Langs de Leigraaf,  met een stukje Traian, foto: Bart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!