zondag 26 mei 2024

Zondag 26 mei, Trage Tocht Mook

De boswandeling van vandaag startte bij het station Mook/Molenhoek. Met z'n zessen en twee hondjes hebben we deze mooie route (14 km) gelopen: Mookerheide, Muntberg, Hooge Hoenderberg, Wolfsberg (Groesbeekse bos) en weer Mookerheide.

Op dit laatste gedeelte van de Mookerheide was een flink stuk afgezet voor de grazende en rustende schaapjes, heel mooi om te zien. 

In het Groesbeekse bos kwamen we in de buurt van HRC Het Zwaantje, waarvoor we een klein ommetje hebben gemaakt om te pauzeren met koffie/vlaai c.q. alcoholvrij biertje. Ook fijn voor de hondjes om even af te koelen, vooral voor de zwarte Traian.

Daarna was het nog slechts 4 km te gaan. Wel met de meest natte stukken van deze route, maar het was goed te doen..

Veel prachtig bloeiend vingerhoedskruid gespot, prachtige blauwe korenbloemen en een bijzondere paddenstoel, sterk lijkend op de 'Laetiporus' (bron: Wikipedia) (dank Bart voor de tip):

Tweede foto: Bart



Het was heel gezellig. Ik had een lichte blessure opgelopen afgelopen week, maar met wat rustig aan doen in het begin ging het gelukkig goed. 
Marnie en Traian hebben warempel samen een bosmuis gespot, maar deze was ze te snel af ..:)


Wel vind ik de ligging van de mountainbikeroutes wat gevaarlijk op sommige plekken in het Groesbeekse bos. Ze kruisen regelmatig een breed wandelpad of een plek met een bankje. In dit jaargetijde zie je ze door al het groen vaak niet aankomen. Ik gun deze sporters hun sport, maar ik begrijp Staatbosbeheer hierin niet goed.

Nat stuk (foto's: Bart)

Grotje Hooge Hoenderberg

 Heumense Schans

Brug vanaf grotje Hooge Hoenderberg richting Rijlaan/Heumense Baan (drie foto's: Rob)


Marnie, zittend aan de terrastafel bij Het Zwaantje

Iew, nat én bramenstruiken rechts..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!