zondag 12 mei 2024

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leuke route, zie eerdere verslagen voor meer info hierover (zoekfunctie). Door het struinen en het zonnige weer was het tempo ietsje lager dan anders, maar prima: 4,8 km/uur gemiddeld. Speciaal voor de hondjes iets vaker even gestopt.

Wel waren er door allerlei werkzaamheden aan gebieden helaas een paar niet-zomaar-toegankelijke paden, die eerst wél toegankelijk waren. Ik zal dit doorgeven aan de maker van de Trage Tochten.

Bijvoorbeeld bij Baiana (voormalig Sprok) was de hele doorgang met prikkeldraad afgesloten, maar via de parkeerplaats ging het ook. Ook was er afgesloten prikkeldraad zonder overstapjes op twee andere plekken, maar wij zijn niet voor één gat te vangen:

Met behulp van elkaar door het prikkeldraad, foto: Bart

In het struinstuk richting de Waal waren er wat lastige plekken, met een enorm gat, wat blubber en balanceerstukken, o.a. over een lange plank.

We waren niet de enigen die in de weer waren buiten, gelukkig maar, want buiten zijn en wandelen/sporten is super gezond! 

Voor Traian en Marnie werd het al wat warm, maar ze kunnen de hele verdere dag lekker uitrusten. Zin om mee te gaan hebben ze áltijd gelukkig! Zwemmers zijn ze beide (nog) niet, helaas. Dus hebben ze mijn waterfles nodig om wat af te koelen.

Bovenlangs de dijk een flink brandend zonnetje in de rug, hopelijk is er niemand écht verbrand. 

Vele 'wilde' runderen met kalveren in een kudde bij elkaar en Konik-paarden met veulens gespot. Prachtig. 

Foto: Rob

Foto: Lianne







Natuurlijk hoorden we ook veel fluitende vogels en kwakende kikkers, en zagen we de mooie voorbereide nestjes van de waterhoentjes. Verder een jonge ooievaar die over het nest koekeloerde en vele meeuwen en ganzen.

Na de wandeling wat gedronken bij De Buren, waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. Was een gezellig dagje, dank allen!

Waalstrand bij Bemmel, foto: Bart

Prachtige foto van Joke en Traian (en mijn hand), gemaakt door Rob
Marnie en Bart



Zicht op Njimegen, foto: Lianne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Gedicht bij de 'bijzondere' wandeling d.d. 23 juni 2024

  Dit gedicht had Joke Hossu uitgekozen en voorgelezen, thx! 'Ik wandel de onrust uit m'n hoofd gezonde vermoeidheid betreedt mijn l...