zaterdag 15 juni 2024

Zaterdag 15 juni, de Lage Raam-route, afgekort

Vandaag hebben we met z'n drieën een nieuwe wandeling op proef gelopen, een wandeling met een uit te proberen afkorting erin, oorspronkelijk 19 km, maar we hebben hem zonder enig probleem (dankzij Bart, wiens idee het was) af kunnen korten tot 15 km. De start was in het dorpje Langenboom (4 km van Zeeland). Eerst door de Langenboomse bossen, daarna door natuurgebied Langven en de Maurik (ons bekend van andere routes), waar veel koeien met kalfjes lagen te rusten. 

Het ommetje naar kasteel Tongelaar hebben we overgeslagen, dat scheelde dus 4 km en was heel makkelijk te omzeilen.

Hierna liepen we langs het grote plassengebied De Kuilen, ons ook bekend van eerder, maar we liepen een heel nieuw, lang stuk langs het water.

Het was prachtig daar! Veel vogelgeluiden, kwakende kikkers en wilde ganzen met al wat groter wordende kuikens. 

We kwamen een handjevol mensen tegen onderweg, terwijl het perfect wandelweer was! Er stond ook een lekker briesje, waardoor er zelfs golfslag was in de plassen.

Na terugkomst bij de kerk konden we 150 m verderop in een zelfbedieningshalletje softijs en koffie halen uit de automaat en dat lekker in de zonnige tuin nuttigen.

Deze wandeling is een zeer waardevolle aanvulling op de andere routes die door dit gebied lopen. Dank Bart voor onderstaande foto's en het idee van deze route!

N.B. De titel van de route klopt nu eigenlijk niet meer, omdat we door de afkorting niet langs de Lage Raam kwamen (wel langs de Graafsche Raam), maar we laten het voor de duidelijkheid maar zo.


Langven en de Maurik, Joke en ik

Bart staat hier op het uitzichtpunt over het water Langven

Rustende runderen, Traian en ik op enige afstand


De Kuilen, een prachtig gebied!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Gedicht bij de 'bijzondere' wandeling d.d. 23 juni 2024

  Dit gedicht had Joke Hossu uitgekozen en voorgelezen, thx! 'Ik wandel de onrust uit m'n hoofd gezonde vermoeidheid betreedt mijn l...