zaterdag 29 juni 2024

Trage Tocht Milsbeek, zaterdag 29 juni 2024

Met z'n vijven en twee hondjes waren we om 10 uur gestart vanaf restaurant De Diepen in Milsbeek. 

Allereerst liepen we door het Reichswald met wat klimmetjes (en dalen). Lekker koel in het bos! 

Daarna staken we de Zwarteweg over richting St. Jansberg. Lopend over het lange graspad werd het al best warm..

Daarna over de Jansberg, tussen de vijvers door, en de rijksweg over naar Plasmolen. Aldaar een klein stukje langs de plas (Grote Siep).

Toen richting Middelaar, deels langs de Tielebeek. Helaas, helaas, wordt dit pad óók al niet onderhouden als wandelpad, dus het was flink struinen tussen braamstruiken, brandnetels en grassen. En dat pal in de zon. 

Uiteindelijk kwamen we via het landgoed Bloemendal (Limosin-koeien met kalveren) en het poldermolentje weer richting Milsbeek (Vuurvogel). 

Door natuurgebied het Koningsven en De Diepen naar het Reichswald, opnieuw lekker koel, maar voorál koel/cool was het lekkere biertje achteraf op het terras van De Diepen. 

Al met al een geslaagde wandeling met zeer gemotiveerde lopers. Ik heb me door het koelere weer van gisteren ietwat om de tuin laten leiden, en ondanks een vroegere start vandaag werd het toch nog (voor mij/sommige anderen en voor de honden) erg warm op de onbeschutte stukken. Maar, het was wel een prachtige route, al konden we van de Tielebeek niet veel waarnemen door het hoge gras. Dank Bart voor deze foto's en het mee-navigeren:

Gedeelte richting Tielebeek


Rustende Limousin-runderen met kalfjes, helaas door ons opgeschrikt ..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!