maandag 10 juni 2024

Uitje: Lemele, de Archemerbergroute

Gisteren, zondag 9 juni, hebben tien wandelaars zich verzameld bij Boscafé Lemeler Esch, voor een wandeling van ca. 12,5 km. Natuurlijk waren Traian en Marnie er ook bij.

We begonnen met een kop koffie en om 11 uur zijn we gestart. 

Joke had een leuk bedankje voor de wandelingen van het afgelopen jaar voor mij meegebracht, thx nogmaals! Zo'n blijk van waardering doet een mens altijd goed. Net als dat ík het waardeer dat negen mensen de moeite hebben genomen 1 1/2 uur te reizen voor een wandeling!!

Best een beetje spannend, een onbekende route in een vrij onbekende omgeving. Maar, al snel bleek dat de route erg goed te volgen was en vooral Pascal bleek een arendsoog te hebben voor de kleine blauwe pijltjes die we moesten volgen. Het tempo zat er goed in, ondanks het klimwerk (af en toe). Twee deelnemers hadden wat meer moeite ermee, om begrijpelijke redenen.

We wandelden over de flanken van de Archemerberg en de Lemelerberg. Heel afwisselend, bos en heidevelden (nog niet in bloei natuurlijk) met mooie jeneverbesbomen. 

Het was perfect wandelweer, op de hoger gelegen uitzichtpunten waaide zelfs een fris windje, terwijl het beneden op de zandpaden juist wat warm werd.

Wat een uitgestrekt gebied is dit, en vrij van fietsers of crossende mountainbikers! Overijssel heeft blijkbaar een beter beleid dan wij hier in Gelderland..

We kwamen een behoorlijk grote schaapskudde tegen met herder en honden. Landschap Overijssel heeft vrijwel het hele jaar een schaapskudde rondlopen op de Lemelerberg. De herder vertrekt 's morgens met de kudde (ca. 150 schapen) en keert 's avonds weer terug bij de schaapskooi. Traian voelde zich enigszins geroepen om te helpen met het drijven ..

Bij de laatste stop heb ik de kleine herinnerings-geschenkjes uitgedeeld, waar iedereen blij mee was. 

Na afloop van de wandeling hebben we nog wat gedronken op het terras van het Boscafé en daarna zijn we huiswaarts gekeerd, waar ik vrijwel van iedereen een berichtje kreeg goed aangekomen te zijn. Dank ook aan de chauffeurs!

Onderstaande foto's heeft Lianne gestuurd, thx:

De leeuw van Lemelerveld, in Park 1813

Schaapskudde met een van de honden
Soms wat mul zand op de paden..

Joke rust even uit

En Albert ook ..
Prachtige vergezichten








En deze foto's heeft Bart genomen, thx:

Opnieuw de statige leeuw







Panorama










Lief van Joke 💚

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!