zaterdag 14 september 2024

Zaterdag 14 september: Geopad DE-03: Reichswald en Duffelt (Donsbrüggen)

Met twee mannen, vier vrouwen en twee hondjes vandaag de leuke, heuvelrijke route bij Donsbrüggen gelopen. Twee van de dames (twee vriendinnen) liepen voor de eerste keer mee en waren enthousiast en heel gemotiveerd om lid te worden. Fijn!

De wandeling gaat na het oversteken bij de kerk (waarvan de architect dezelfde is als die van de dom van Keulen) meteen vrij steil omhoog, en dan sta je al middenin het bos. 

Vlak daarna kwamen we langs de Steinmänchen (van Markus Gern), die alweer aangegroeid zijn en de hele plek is keurig aangeharkt. De lijm tussen de steentjes is niet heel weersbestendig, maar ik (..) heb mijn minimini-ravage helemaal hersteld (shame on me). 

Steinmänchen en Traian (foto: Rob)

 
Daarna door het bos over het mooie pad onderlangs de enorme wortelboom, waar we even pauzeerden. Toen even het bos uit en er weer in, om boven en over de Adolfsschlucht, waar de wandeling ook naar genoemd is, te lopen. Hier heb je een prachtig uitzicht naar de Duffelt, maar vandaag was het zicht wat minder.

Hierna staken we de weg over en liepen door de Düffel naar Hotel Gnadenthal, dat helaas onlangs gesloten is. Maar, het blijft er prachtig en was een goede tweede pauzeplek. 

Foto's: Rob

En toen zat de wandeling er al bijna weer op, was ca. 7,5 km. Gewoon even een gemakkelijk tussendoortje, omdat ie zo leuk en afwisselend is.

Onderstaande foto heeft iets (mythisch) van de Steinmänchen, maar is onlangs door Bart in Canada genomen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!