zaterdag 31 augustus 2024

Ommetje De Vilt, vernieuwde versie, zaterdag 31 augustus

Het was perfect wandelweer vandaag, met een lekker windje en een zonnetje erbij. Op het laatste stuk door de Oeffeltse maasheggen was het wel vrij warm, met beperkt schaduw om in te lopen.

We zijn gestart bij de kerk in Beugen, aanvankelijk met twee aspirant-leden, maar zij zagen al na een halfuur in dat dit niet was wat zij zochten. Geen probleem, met z'n tweeën lopen is ook prima.

Dé verrassing van vandaag was dat de route nogal gewijzigd was. Bart had de nieuwe versie op de iPhone en ik had de oude route (jaar geleden) in m'n hoofd. 

Nu bleek dat in het dorp Oeffelt sinds een jaar een soort van Rijdende-Rechtersituatie is ontstaan, waarbij een doorgang over een erf geblokkeerd is (recht van overpad). Gelukkig wist een vriendelijke buurvrouw ons te vertellen hoe we om konden lopen en dat klopte dan weer met de route van Bart. 

Ook daarna bleek de route flink gewijzigd te zijn, het stuk door de maasheggen is nu wat langer, mét een doorsteek door de weilanden. Deze doorsteek hebben we laten liggen vanwege de zon op onze hoofden en hijgende hondjes, en dus een stukje afgekort.

Al met al 12,6 km gelopen in een goed tempo.  

Thuisgekomen staat dit allemaal keurig op de site van Klik, Print & Wandel, dat had ik even gemist.

Er waren vele recreanten op de been en dat is logisch, want het is daar ontzettend mooi! Ons vaste terraspunt was net gesloten voor bediening, maar we konden er wel even in de schaduw zitten en water tappen.

Dank Bart voor deze foto:

Bijna terug bij de kerk van Beugen

Van de site van: Klik, Print & Wandel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!