zaterdag 30 juli 2022

Trage Tocht Reichswald, zaterdag 30 juli 2022

Vandaag met 6 mannen en 6 vrouwen gestart vanaf het mooie kerkje op De Horst. Via de gebruikelijke weg (veel prachtige veulens gespot bij Eckermann) richting Reichswald gelopen, aldaar via vooral schaduwrijke, smalle, lange paadjes geklommen en gedaald, continu richting Merlijn gelopen. Wat was het heerlijk stil in het bos. De varens stonden hoog, de braamstruiken prikten goed, het was erg droog, dus geen zwijnenwroetplekken gezien, maar dat ze aanwezig waren, was wel te merken aan de hondjes.

Bij Merlijn rust genomen, waar iedereen wel een beetje aan toe was. De honden Sofia, Rico en Lorenzo vonden het wel spannend tussen de kippen, duifjes, konijn en huishondjes. Het tweede deel van de wandeling was heel anders: vlakke paden, weinig schaduw, via Breedeweg naar en door De Bruuk gelopen (waar de nazomer al duidelijk zichtbaar is, en ook erg droog) en daarna via de kleine paadjes naar De Horst. 

Het was erg gezellig, in de eerste helft bleef het tempo wat laag, tweede helft ging stukken gemakkelijker ... Gemiddeld 4,3 km/uur.

Op de Horst hoopten enkelen nog op een drankje bij Café Oomen, helaas bleken zij precies tot en met vandaag gesloten te zijn..  Daarom thuis maar een lekker biertje genuttigd.

Mooi hibiscusboompje op De Horst, foto: Bart



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 12 mei: Trage Tocht Bemmel

Met twee hondjes, twee mannen en vijf vrouwen hebben we vandaag, met warm zomers weer, de Trage Tocht Bemmel (12 km) gelopen. Dit is een leu...