zondag 30 oktober 2022

Zondag 30 oktober, Trage Tocht Bemmel

Vandaag met z'n twaalven en twee hondjes de Trage Tocht Bemmel gelopen. Het was prachtig weer, warm, daardoor waren er ook meer recreanten op de been, wat natuurlijk logisch is. Gelukkig enkel 'last' op deze route van fietsers en niet van auto's.

Gek genoeg was in die twee weken tussen proefwandelen en nu het landschap in de eerste helft nogal drastisch veranderd: hele bosschages in de uiterwaarden waren gekapt, het was zelfs lastig door al het sprokkelhout om goed op de route te blijven. Maar, dit lukte. De Bemmelse Waard is sowieso heel erg mooi! 

Bij de eerste plas waar we langs liepen zagen we een wonderlijk verschijnsel van twee synchrone bubbels in het water, die zich verplaatsten. Er werd van alles gegist, maar het bleken dus twee duikers te zijn geweest!

Vóór Sprok (Lingewaard) afgedaald langs de Waal en een stuk Defensiedijk en langs het zandverwerkingsbedrijf, waar de lopende band nog leek te draaien...

Klein stukje in stilte gelopen, wat zich spontaan nog een poosje voortzette...

Het was een fijne wandeling in goed gezelschap, en de honden konden regelmatig even verkoeling zoeken in het water, voor Lorenzo was dit broodnodig want die zat tot en met zijn tuigje onder de verse koeienvlaai. En op het laatste stuk van de route waren bevers best actief geweest!

Bij De Buren Van stond een tafel voor ons klaar, en met een glas 'Mannenliefde' heb ik deze wandeling afgesloten. Hier stond ook Monique R. nog op ons te wachten, die de start helaas gemist had, maar wel zelf wat gelopen had.

Activiteit van de bevers..

Deze foto's heeft Bart genomen, thx!

Relaxte bizon aan het strandje

Een vrij lastig overstapje..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...