zondag 22 januari 2023

Groene Wissel Mill, zondag 22 januari 2023

Vandaag was de weersvoorspelling oorspronkelijk: droog met een zonnetje, wat het uiteindelijk werd was: droog, met later ietsje pietsje sneeuwvlokjes, zónder zon en met een fris windje. Voor mij eerlijk gezegd het perfecte wandelweer!

Maar liefs 3 aspirant-deelneemsters, en totaal waren we met 16 en 3 honden, 5 mannen, 11 vrouwen. 

Gestart vanaf de kerk in Mill, ditmaal richting St. Hubert (kerk), via de Molenheide en het platteland. Het was prachtig in de bossen, met het heel groene mos en de weilanden die ook heel erg groen waren! De met dennennaalden bezaaide paadjes lopen fijn zacht.

Hele stukken waren met sneeuw bedekt. Vanaf de uitkijkheuvel op de Molenheide zag je het prachtige beige-zwarte landschap. De runderen waren redelijk op afstand aan het grazen.

Het stuk tussen het Duitse lijntje en de Molenheide blíjft erg interessant voor de hondjes. Ook Sofia, die herstellende is van een pittige griep, bloeide even hélemaal weer op. Koos en Lorenzo hadden een dol kwartiertje aan het begin, erg leuk.

De drassigheid viel reuze mee, nog geen 500 meter dat we echt even op moesten letten.

Achteraf hebben de meesten zich lekker opgewarmd in het café naast de kerk. 

Dank Bart voor deze foto's:


 Kerk St. Huber


Koos, veilig op de schoen van Theo, de baas..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...