zaterdag 28 januari 2023

Trage Tocht Milsbeek, zaterdag 28 januari 2023

Vandaag met 6 mannen en 8 vrouwen de Trage Tocht Milsbeek gelopen: een pittige, zeer mooie ronde vanaf restaurant De Diepen, bovenlangs de Grensweg (Reichswald), langs de steen Jan, overgestoken naar de St. Jansberg, tussen de vijvers door en daarna overgestoken richting Middelaar, waar we een lang stuk langs de Tielebeek gelopen hebben, waarvan 10 minuten in stilte. 

Daarna via het landgoed Bloemendal (met o.a. de molenromp) weer richting Milsbeek en Dikke Dame. en van daaruit via natuurgebied De Diepen en onderlangs de St. Jansberg weer terug. 

Omdat we heel even verkeerd liepen (opeens stonden we voor boscafé Merlijn in plaats van aan het verlengde van de Zwarteweg) is de wandeling ca. 15 km (1 km meer) geworden, met het venijn niet zozeer in de staart, maar met name aan het begin. Het tempo was goed, de pittigheid eiste wel enigszins z'n tol, maar juist op de vlakke rechte stukken kun je dan je tempo weer wat ophalen  (althans, dat is de bedoeling). Het natte stuk richting de Maas, waar de runderen grazen, hebben we ook nu weer overgeslagen.

Al met al ca. 3 1/2 uur gelopen, 15 km, prima.

Zelf heb ik ook best spierpijn aan spieren waarvan ik dacht dat dat wel verleden tijd zou zijn, en ik ben ws. niet de enige! En mijn hondjes hebben zich dapper geweerd, Lorenzo als vanouds met energie tot aan het einde, en Sofia heel heel knap steady going, omdat ze niet helemaal fit is. (Maar gelukkig wél blij en gelukkig was er veel aandacht voor haar en kreeg ze onderweg allerlei favoriete hapjes..).

Dank Bart, voor deze foto's! En Joke bedankt voor de zorg voor Sofia..

Langs de Grote Siep (Mookerplas)

Even pauze, nog ca. 3,8 km te gaan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...