zondag 15 januari 2023

Rondje Dijkwijf, zondag 15 januari 2023

Vandaag een 'vervangende' wandeling gelopen, zowel qua dag als qua locatie (Gendt): de meest droge (voeten) route die ik ken, en het weer was heel wat droger dan gisteren, toen de oorspronkelijke wandeling gepland stond. Maar wat een wind op de dijk! Wel prachtig hoor, die (soms best woeste) golfslag met schuimkoppen tegen de varende containerschepen. Het Dijkwijf stond er hélemaal in topconditie- en functie bij, om eventuele noodlijdende schepen te redden.. Ook kwamen we langs het beeld 'De Hinkelman', geplaatst bij de steenfabriek, zie volgende stukje.

De natuur was erg mooi vandaag, vele vogels gezien, een zwanensetje helemaal uit de wind met de kop in de veren .. En prachtige luchten natuurlijk met dit stormachtige weer, met zelfs even een felle regenboog.. We hebben het droog gehouden, precíes tot terugkomst. Vele goedmoedige runderen en konikpaardjes in het wild, in de uiterwaarden en in het natuurgebiedje.

We waren met z'n tienen en twee hondjes, onder ons een nieuwe, enthousiaste loopster. 

Door de vele wind was het lastig een beschut plekje te vinden om even te pauzeren, daarom vooral doorgelopen. Tempo was ca. 4,9 km/uur.


Onderstaande foto's heeft Bart genomen, thx!



En deze foto's heeft Annelies gemaakt, thx Annelies!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...