maandag 2 januari 2023

Maandag 2 januari, Trage Tocht Groesbeek

Vandaag met z'n elven en drie hondjes de spits afgebeten van het wandeljaar 2023, namelijk de Trage Tocht Groesbeek gelopen, vanaf de Canadese oorlogsbegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg, en dan via de (bos)paadjes en tussen de weilanden in de omgeving van De Horst en Groesbeek. Ondanks de somberder voorspelling was het perfect wandelweer, het enige dat ontbrak was een zonnetje, maar het was droog en lekker fris weer. 

De paarden bij paardenstalling De Brandenbergh hadden er ook veel zin in om wat jolig te doen met ons, maar helaas, we moesten door. Tussendoor een opkikkertje voor het nieuwe jaar in de vorm van een St. Vitus, dat goed in de smaak viel. 

Het lastige stenige pad dat we 2x moesten nemen (naar beneden) ging heel goed (zeker omdat Bart de trekkende Lorenzo van mij overnam daar, thx!). Verder was er, logisch, wat blubber op sommige paden, maar goed te doen. Soms wat vals plat, wat voor een enkeling wat zwaarder is.

Een stukje moeten afkorten, omdat we tijdens de proefwandeling al hadden bemerkt dat het beschreven pad (Steumpeldebaon) géén officieel pad is en nauwelijks begaanbaar. Zal het nog doorgeven aan Rob Wolfs van de Trage Tochten.

We zijn nauwelijks mensen tegengekomen, oh ja, het was officieel al een werkdag, maar toch, zo'n fijn stil gebied..!

Met een gemiddeld tempo van 4,7 km/uur prima gelopen op deze 10,5 km-tocht.

Het was een prachtige wandeling met weidse uitzichten richting Reichswald en Duivelsberg. Dank allen!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...