zondag 11 februari 2024

Ommetje De Kuilen, zondag 11 februari 2024

Vandaag hebben we met vier mannen en drie vrouwen (helaas drie afmeldingen) plus één hondje het Ommetje De Kuilen gelopen. Dit is op zich qua bodem een redelijk droge route, maar door het niet weg kunnen van al het water waren er toch wat natte stukken, die gelukkig wel enigszins te omzeilen vielen. Langs het Peelkanaal is het altijd mooi, en prima te lopen. In het natuurgebied waren er de runderen, de plas was behoorlijk buiten z'n oevers, zelfs de brem en bomen stonden in het water. Heel mooi was dat we aan de bosrand twee reeën gespot hebben. Daarna verdwenen ze veilig de bossen in. 

Het was natúúrlijk carnaval vandaag, en zéker ook in het dorpje Mill. Daarom hadden sommigen al 'slim' geparkeerd, want om 14.11 uur zou het festijn beginnen en daarom zijn we goed op tijd vertrokken en hebben we maar enkele, heel korte pauzes genomen. 

Bij terugkomst in het dorp vielen we dus midden in de carnaval, maar konden we nog wel (nét) met de auto het dorp uitrijden. Hierdoor hebben we helaas niets meer gedronken samen achteraf, maar het lawaai, en zeker na zo'n mooie natuurwandeling, was tamelijk overweldigend. Aan de andere kant ook best weer leuk om eens mee te maken. 

We liepen in een prima tempo, ondanks de blubberstukjes en het was een prachtige wandeling! Thx allen!

Onderstaande foto's zijn genomen door Albert, merci!

De Kuilen, prachtig nieuw natuurgebied

Albert





En onderstaande foto heeft Bart genomen, thx!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Bijzondere wandeling: het inleidende gedicht

   Foto: B. Meerdink   de juffrouw zegt dat groen en blauw vloeken en vloeken mag niet zei mijn dochtertje ik fluisterde: kijk de lucht en d...