zaterdag 17 februari 2024

Zaterdag 17 februari, Draisinewandeling

Vandaag was het weer tijd voor een 'bijzondere' wandeling, d.w.z.: de wandeling werd ingeleid door een mooi, kort gedicht, wederom door Lianne. Zij refereerde hierbij ook aan de staat waarin de natuur momenteel is: het lijkt nog winters aan de buitenkant, maar, waar we het niet kunnen zien en misschien zelfs al beginnen te wanhopen, is er al van alles bezig, boven en onder de grond, om het voorjaar, dus een nieuw begin aan te kondigen! 

Voor gedichten zie: Inleidingen bij de stilte 'bijzondere'- wandelingen.

We liepen vandaag met vier mannen, zes vrouwen en één hondje.

Daarna hebben we het eerste uur in stilte gelopen. Hierbij werd het tempo, ook door de vlakke en makkelijke bodem, wel ietsje te hoog. In dat tempo kun je goed marcheren, maar niet echt ontspannen. Dat is dus een aandachtspunt!

Het weer was prima, helaas geen zonnetje, wel droog en zelfs een beetje warm (vooral na de klim).

We liepen langs het draisinespoor naar het platteland van Kranenburg, langs het melkveebedrijf en de Groesbecker Bach (beek), en van daaruit omhoog lopend naar het Reichswald. In het Reichswald beklommen we de Drüllerberg tot aan de Genneperweg. Hierna via het platteland en Pferdeweiden weer terug naar het café bij het oude station, dat helaas wegens carnavalsvakantie gesloten was.

Dank allen voor de prettige aanwezigheid!

Verzamelpunt bij de Tourist Info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Bijzondere wandeling: het inleidende gedicht

   Foto: B. Meerdink   de juffrouw zegt dat groen en blauw vloeken en vloeken mag niet zei mijn dochtertje ik fluisterde: kijk de lucht en d...