zaterdag 6 april 2024

GW St. Anthonis: St. Anthonisbos en Ullingse Bergen

Vandaag met een klein, maar fijn gezelschap de tocht van 17 km vanaf St. Anthonis gelopen. We waren met twee vrouwen, drie mannen en twee hondjes. 

Het is een tocht met prachtige, gevarieerde natuur, ik zou zeggen: als je nieuwsgierig bent, gewoon meegaan de volgende keer! En het was de bedoeling om deze route nu in één keer goed te lopen, en ook dat is gelukt! De kritieke punten hadden we goed onthouden, dus was het een makkie om deze nu goed te lopen.

Wel was een van de paden langs het weiland waar we 3/4 omheen lopen, een (onverwacht) moeras geworden dat niet te omzeilen viel. Konden we ons eerder nog vastgrijpen aan uitstekende bramentakken (..), nu was er geen uitweg en was het tot en met de enkel onder water... 

Inmiddels zijn mijn voeten van een soort eng weekdier bijna weer in hun normale toestand, en gelukkig geen blaren hierdoor opgelopen. 

Dit moerassige deel valt een volgende keer, als het weer zo nat geweest is, te vermijden. Ik zal het ook melden op wandelzoekpagina.nl. 

Traian moest de eerste km's weer even wennen aan een groep (maar kon ook niet los lopen daar), maar later was dat helemaal over en houdt hij zelfs degenen die even gaan plassen in het bos, in de gaten. 

Bijna voor het einde hebben het terras bezocht van De Heksenboom (voor Traian ook voor het eerst, een terras). Lekker alcoholvrij biertje c.q. koffie gedronken en toen de laatste km's zonder problemen afgelegd. Dus we hebben, met pauzes en een échte break, gelopen van 10.30 uur tot 15 uur.

De temperatuur was wel héél hoog opeens (maar wel bekend vooraf): we hebben 23 gr. C gemeten. Gelukkig had iedereen daar al rekening mee gehouden met de kleding. 

Dank allen, was een fijne (bijna zomer)dag!

En dank Bart voor onderstaande foto's:

Ullingse Bergen (duingebied c.q. ruiterpad)

Pauze bij de kapel

En onderstaande foto's komen van Lianne, thx!



Het kapelletje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Trage Tocht Ooij, zaterdag 4 mei 2024

Het werd weer eens tijd voor een struinwandeling (13 km) door de Ooijpolder, en dat deden wij vandaag met vier mannen, vier vrouwen en twee ...