maandag 1 april 2024

Tweede paasdag, 1 april 2024, Trage Tocht Plasmolen 2

Vandaag, op tweede paasdag, met twee mannen, zes vrouwen en twee hondjes, gewandeld vanaf het Pannenkoekenhuis Den Tol in Plasmolen. Het parkeren is hier flink verbeterd (aan de overkant) na de werkzaamheden aan de weg in 2023. 

In het begin was er nog wat motregen, toen even droog, toen weer wat motregen, maar zeker de laatste anderhalf uur hebben we 'droog' kunnen lopen. Althans, wat betreft de nattigheid uit de lucht: het was op veel plekken behoorlijk blubberig en dus was het soms echt balanceren en zoeken om een goed pad te vinden, wat het lopen wel vermoeiender maakt. Bart ging nog even onderuit, maar gelukkig zonder schade.. Had ons allemaal kunnen gebeuren.

Verder met het klimmen en dalen blijft het een uitdagende route, zeker voor mijzelf (en zeker met de hoge vochtigheidsgraad vandaag), maar wel een erg leuke route: over de Mookerheide, langs en door het Zevendal, over de Maartensberg en onderlangs en over de St. Jansberg. 

Door het mindere weer was het lekker rustig in de bossen! Deze route is ook zeer geschikt voor de zomer, met alle schaduw, en omdat het dus ook behoorlijk nat kan zijn gaat ie in de map: Natte routes.. (die steeds dikker wordt).

De hondjes liepen heerlijk los het grootste deel van de route en Traian durft al tussen de voorste drie lopers mee te lopen! 

Na afloop zijn zes mensen nog wat gaan drinken, ik niet omdat dat voor Traian nog wat te hoog gegrepen is, zeker als het binnen is. Maar naar ik vernomen heb, was het gezellig😀

Bedankt allen!

Lianne bedankt voor onderstaande foto's:


Helga, ik en Bart, ons best doend om droog erlangs te komen...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Zondag 28 april: Langs de Graafsche Raam

Met drie mannen, drie vrouwen en twee hondjes de zeer mooie route vanaf de kerk in Escharen gelopen, die begint met een heel stuk langs de a...