zaterdag 6 juli 2024

Trage Tocht Kranenburg, zaterdag 6 juli 2024

Vanochtend zijn we om 10 uur gestart vanaf de Tourist Info bij het Draisinestation in Kranenburg. We waren met twee mannen, vier vrouwen en twee hondjes. Er was één nieuwe deelneemster op proef en zij is na de wandeling lid geworden.

De wandeling gaat eerst langs het meer historische deel (met ook enige kunst) van Kranenburg (waar je wel de grote winkelcentra tegenkomt op afstand) en daarna loopt dat over in de Kranenburger Bruch (natuurgebied/ restant veengebied van vroeger). Ik hield een beetje m'n hart vast dat het maaibeleid in Duitsland ook aan banden gelegd zou zijn, maar gelukkig konden we prima over de gemaaide paden door De Bruch lopen, met de leuke vogelkijkhut. 

Daarna liepen we over de rustige landweggetjes door Frasselt, waarna we het Reichswald inliepen. Op natte, lage gedeelten was er wel wat blubber, maar er waren ook al sluipweggetjes omheen. We kwamen nauwelijks mensen tegen, één ruiter te paard en een paar wandelaars met honden. Wat een rust, heerlijk.

De wandeling was best pittig door de hogere en lagere klimmetjes, maar wel te doen voor iedereen. Aan het einde de leuke smalle paadjes, de varens waren zo hoog dat we het hele heideveld met jeneverstruiken niet konden zien.

Het laatste stuk gaat tussen de akkers door, toen begon het even te regenen. Gelukkig was het restaurant open en konden we nog gezellig even wat drinken.

Dank Bart voor onderstaande foto's:

Uitzicht vanaf het bospad bij Frasselt

Langs de maïsvelden

Prachtige woekering


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Welkom, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Foto's Bart in Canada

Wow, wat is het daar prachtig! Ik geloof niet dat Bart zich ook maar één minuut verveelt!